Ankara Blender Kursu Karakter Modelleme & Game Asset v.b. Tasarımı

Medya ve Grafik iletisim 2

Blender Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile ve Blender ile Modelleme Örnek çizimler ile konu anlatımı

Blender Kursu Ankara

Blender Kursu Ankara

Blender eğitim kursumuz, konuları Blender’in iç tasarım uygulamanıza nasıl yardımcı olabileceğini, TV prodüksiyon becerilerinizi geliştirmenize veya yeni bir video oyunu oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Ankara Blender kursu sıfırdan başlayarak modelleme, kaplama, ışıklandırma ve render konularını kapsamaktadır. Blender kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.

 


İster başlangıç seviyesinde ister deneyimli bir CAD kullanıcısı olun, muhtemelen Blender’ı duymuşsunuzdur. Blender yazılımının ne olduğunu ve ne için kullanıldığını öğrenin!


BLENDER (YAZILIM) NEDİR?

Blender, bazı harika animasyon görüntüleri oluşturabilir (Kaynak: YouTube aracılığıyla Blender Animation Studio)
Blender, 3D geliştirmenin hemen hemen her yönünü destekleyen ücretsiz ve açık kaynaklı bir 3D oluşturma paketidir. Güçlü bir modelleme yetenekleri temeli ile, eksiksiz 3D oluşturma için sağlam tekstüre, donanım, animasyon, aydınlatma ve bir dizi başka araç da vardır. Bu yazılım, yalnızca statik modellerle uğraşmak veya animasyon dünyasına girmek istiyorsanız harikadır.

Arka plan olarak, Blender yazılımı, 2002’de kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Blender Vakfı’ndan geliştirildi. 2007’de, yan ürün olan Blender Enstitüsü oluşturuldu ve şimdi, sürekli geliştirme ve geliştirme için bir ana üs haline gelen vakfa ev sahipliği yapıyor. yaratıcı projeler.

Ücretsiz olmasına rağmen, Blender yeni başlayanlardan profesyonel animatörlere kadar geniş bir kullanıcı kitlesi için erişilebilir ve değerlidir. NASA bile bunu birçok kamu modeli için kullanıyor! İleri düzey kullanıcılar tarafından sürekli olarak geliştirildiğinden, toplam amatör için biraz öğrenme eğrisi sunabilir.

Kalbinde Blender tamamen erişimle ilgili: İnsanlara hayal güçlerinde ne varsa inşa edebilmeleri için yaratıcı güç vermek. 3D baskı için kendi modellerini yapmak isteyenler için paha biçilmez bir araç!

Bu yazıda, bilgisayarınızda çalıştırmak ve çalıştırmak için ihtiyacınız olan şeylerden başlayarak Blender ile ilgili her şeyi ele alacağız. Ardından, en popüler özellikleri inceleyeceğiz ve başlamak istiyorsanız veya biraz yardıma ihtiyacınız varsa size bazı kaynaklar vereceğiz. Son olarak, Blender için bazı iyi alternatifleri size bildireceğiz.


Fiyatlar ve Lisanslama

Topladığınız gibi, Blender ile ilgili en iyi şeylerden biri tamamen ücretsiz olmasıdır!

Blender, GNU Genel Kamu Lisansı altında piyasaya sürüldü ve bu da insanların şunları yapmasına izin veriyor:

Blender’ı herhangi bir amaç için kullanın,
dağıtmak Blender,
Blender’ın nasıl çalıştığını inceleyin ve değiştirin ve
Blender’ın değiştirilmiş sürümlerini dağıtın.
Bu, Blender’da yarattığınız her şeyin yalnızca sizin tek mülkünüz olmadığı anlamına gelir, aynı zamanda yarattıklarınızı kalbinizin içeriğine satabilir ve dağıtabilirsiniz.

Blender Vakfı’nı desteklemek isterseniz, büyük ölçüde bağışlarla ve Blender Enstitüsü’nün çevrimiçi mağazası aracılığıyla satılan ürünlerle çalışır.


sistem gereksinimleri

Diğer bir harika özellik ise Blender’ın tamamen platformlar arası uyumlu olmasıdır, bu nedenle Windows, Mac OS veya Linux’ta mutlu bir şekilde çalışacaktır.

Blender’ı indirmek isterseniz, web sitelerinde sistem gereksinimlerini okumaktan çekinmeyin.

Blender’ı bilgisayarınıza kurmak istemiyorsanız, tamamen bağımsız olduğu için onu bir USB bellekten çalıştırabilirsiniz. Bu, programı idare edebilmek için hala yeterince güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız olacak olsa da, onu yanınıza alabileceğiniz anlamına gelir. Düşük RAM’li bilgisayarlarda işleme söz konusu olduğunda o kadar verimli olmayabilir. (Python 2.5’in yüklenmesi gerekiyor ve bir USB 3.0 sürücüsü kullanılması önerilir.)

Blender, donanım gereksinimleri açısından çok fazla bir şeye ihtiyaç duymaz ve aşağıdaki minimum önerilere sahiptir:

  • 64-bit dual-core 2GHz CPU with SSE2 support
  • 4 GB RAM
  • 1280 × 768 display
  • Mouse, trackpad, or pen and tablet
  • Graphics card with at least 1 GB RAM, OpenGL 3.3

10 yıldan eski bilgisayarlarda Blender’ı çalıştırmak biraz zor olabilir. Ne olursa olsun, işletim sisteminizin güncel olduğundan emin olmak isteyeceksiniz.


Özellikler ve Fonksiyonlar

Blender, faydalı araçlarla dolu, ancak bazıları yeni başlayanlar için diğerlerinden daha alakalı olacak. Blender’a gelen birçok kişi için en popüler araçlar modelleme, şekillendirme ve tekstüre ile animasyondur. 3D baskı için nesneler yaratanlar, modelleme ve heykel yapmanın ötesine bile geçemeyebilirler.

Ancak, daha gelişmiş 3D teknikleri ve araçları keşfetmek isteyenler için 2D/3D hibrit Grease Pencil, fizik simülasyonları, komut dosyası oluşturma ve görsel efektlere göz atmak isteyeceksiniz.

Bununla, Blender’da sunulan temel özellikler hakkında daha fazla ayrıntıya geçelim.


Modeling & Sculpting

Blender’ın sunduğu en güçlü ve kullanışlı özellikler, 3B modelleme ve şekillendirme araçlarıdır. Sonuçta, 3B nesneler olmadan 3B sanat olmaz!

Blender’da bir 3B model oluşturmaya yaklaşmanın birkaç yolu vardır ve en son sürüm (2.8) bu yöntemleri kullanmayı daha da kolaylaştırır. Tek bir hızlı komutla ağ düzenleme ve şekillendirme araçları arasında özgürce geçiş yapabilirsiniz.

MODELLEME TÜRLERİ
Mesh tabanlı modelleme, yüzey modelleme veya kutu modelleme olarak da adlandırılan en yaygın kullanılan yaklaşımdır. Bu yöntem, nesnelerin tek tek yüzeylerden, hatta bazen tek bir tepe noktasından oluşturulduğu çokgenden çokgen bazında çalışır.

Bu yönteme benzer şekilde, Blender’da NURBS modellemesi adı verilen ve bunun yerine nesneleri tanımlamak için çizgiler kullanan eğri tabanlı yöntemdir. Bu yaklaşım, daha sonra ağı oluşturmak için kullanılan kılavuz yapısal çizgilerin çizilmesini içerir.

Oymacılık, geleneksel bir sanatçının kile nasıl şekil verebileceğine benzer şekilde, ağı farklı şekillerde “itmek” ve “çekmek” için kullanılan çeşitli araçlara sahiptir. Bu yöntem, çok sayıda çokgen olduğunda en iyi sonucu verir ve genellikle son derece ayrıntılı ve dokulu nesneler oluşturmak için kullanılır.


Textur & UV Unwrapping

Bir model oluşturduktan sonra, onu 3D yazdırmak için acele etmiyorsanız, biraz renkle güzel görünmesini isteyebilirsiniz! Tekstüre ve UV haritalamanın devreye girdiği yer burasıdır.

Blender, malzemelerin ve dokuların oluşturulması için güçlü bir motor sunar. Bunlar, nesneleriniz için çok çeşitli görünümler oluşturmanıza olanak tanır.

UV açma aracı, kendi dokunuzu boyayabilmeniz için modelinizin yüzeyini düzleştirmenize olanak tanır. Ardından, tam da aradığınız efekti elde etmek için opaklık, difüzyon, ışık yansıması veya arka aydınlatma gibi her türlü şeyi ayarlayabilirsiniz.



Modelinizin öylece oturup güzel göründüğünü görmek istemiyorsanız, Blender’ın donanım ve animasyon araçlarını keşfetmek isteyebilirsiniz. Bunlar, modelinizin içine bir iskelet yerleştirmenize ve onu istediğiniz gibi hareket ettirmenize ve dans etmenize olanak tanır!

Temel animasyon için donanım kullanmanıza gerek yoktur: Blender’daki hemen hemen her hareketi animasyon zaman çizelgesine “anahtarlayarak” canlandırabilirsiniz. Bu, temel olarak, animasyon zaman çizelgesinde noktalar oluşturduğunuz bir stop-motion yöntemidir. Bir şeyin etrafta uçmasını veya A noktasından B noktasına hareket etmesini istiyorsanız, ihtiyacınız olan tek şey budur.

Daha karmaşık animasyon için, özellikle bir karakteri canlandırmak istiyorsanız, Blender’ın donanım araçlarını kullanmanız gerekir. Bunlarla modelinizi tam istediğiniz gibi hareket ettirebilirsiniz.

Harika olan şey, Blender’ın ana kareleriniz arasındaki hareketi otomatik olarak doldurmasıdır. Başlangıç ​​ve bitiş pozunu ayarlamanız yeterlidir ve Blender aradaki hareketi dolduracaktır. Animatör sanatının devreye girdiği yer olsa da, biraz uğraştırabilir.


Bugün bildiğiniz ve sevdiğiniz Blender her zaman ücretsiz ve açık kaynak değildi. Blender, kullanıcı topluluğunun yardımıyla tescilli denetimden “kurtarılmış” birkaç (ve ilk!) yazılım uygulamasından biri olması bakımından aslında oldukça benzersizdir.

Başlangıçta, Blender, Blender’ın orijinal (ve hala lider) geliştiricisi Ton Roosendaal tarafından kurulan NeoGeo adlı ödüllü bir Hollandalı animasyon şirketi için dahili bir üretim aracı olarak yazılmıştır. 1990’ların sonlarında NeoGeo, Blender’ın kopyalarını web sitesinden indirilebilir hale getirmeye başladı.

Yavaş ama emin adımlarla, 2 MB’den daha az olan bu programa ilgi arttı. 1998’de Ton, Blender’ı bir yazılım ürünü olarak pazarlamak ve satmak için Not a Number (NaN) adlı yeni bir şirket kurdu. NaN hala Blender’ın ücretsiz bir sürümünü dağıttı, ancak küçük bir ücret karşılığında daha fazla özelliğe sahip gelişmiş bir sürüm de sundu. Bu stratejide güç vardı ve 2000 yılının sonunda dünya çapında 250.000’in üzerinde Blender kullanıcısı vardı.

Ne yazık ki, Blender popülerlik kazanıyor olsa da, NaN, özellikle o sıralarda meydana gelen sözde “nokta bombası” döneminde yatırımcılarını tatmin edecek kadar para kazanmıyordu. 2002 yılında NaN kapılarını kapattı ve Blender üzerinde çalışmayı bıraktı. İronik olarak, bu nokta hikayenin heyecanlanmaya başladığı yerdir.

NaN batmış olsa da, Blender bu zamana kadar oldukça güçlü bir topluluk geliştirmişti ve bu topluluk, sevgili küçük programlarının kaybolmasını ve terk edilmesini engellemenin bir yolunu bulmaya hevesliydi.

2002 yılının Temmuz ayında, Ton bir yol sağladı. Blender Vakfı adında kar amacı gütmeyen bir organizasyon kurarak, “Free Blender” kampanyasını yürütmek için orijinal NaN yatırımcılarıyla bir anlaşma yaptı.

Anlaşmanın şartları, 100.000 € (o zamanlar yaklaşık 100.000 $) bir fiyat karşılığında, yatırımcıların Blender’ın kaynak kodunu Blender’ı açık kaynak yapmak amacıyla Blender Vakfı’na vermeyi kabul edecekleriydi. İlk tahminler, gerekli fonların toplanmasının altı aydan bir yıla kadar süreceği yönündeydi. Şaşırtıcı bir şekilde, topluluk bu parayı sadece yedi hafta içinde toplayabildi.

Blender topluluğunun parasını metaforik ağzının olduğu yere koyma tutkusu ve istekliliği nedeniyle, Blender 13 Ekim 2002’de GNU Genel Kamu Lisansı altında piyasaya sürüldü. Kaynak topluluğun elinde olan Blender, bir çığ geliştirme ve yeni özelliklere sahipti. Geri Al (Blender by NeoGeo’nun ilk sürümlerinden bu yana bariz bir şekilde eksik ve çok istenen bir işlev) gibi biraz ortak özellikler de dahil olmak üzere çok kısa bir sürede eklendi.

Yaklaşık yirmi yıl sonra, Blender topluluğu her zamankinden daha büyük ve daha güçlü. Blender’ın kendisi, binlerce dolara mal olan benzer yazılımlarla kalite açısından rekabetçi, güçlü ve modern bir yazılım parçasıdır. O kadar da eski püskü değil. Aşağıdaki resim, Blender’ın ilk günlerinden günümüzün Blender’ına kadar olan ekran görüntülerini göstermektedir.


Blender yazan programcıların en güzel yanlarından biri de birçoğunun programı düzenli olarak kullanmasıdır. Sadece kendilerine söylendiği için değil, Blender’ı kendi amaçları için geliştirmek istedikleri için kod yazıyorlar.

Blender geliştiricilerinin çoğu, Blender’ın daha önce yapamadığı bir şeyi yapmasını isteyen sanatçılar olarak başladı. Programcıların motivasyonunun bir kısmı Blender’ın açık kaynak doğasıyla ilgilidir, ancak aynı zamanda Blender’ın orijinal olarak bir şirket içi üretim aracı olduğu gerçeğiyle de ilgilidir. sanatçılar kendileri.

Geliştiricilere bu doğrudan sanatçı geri bildiriminden daha da fazlasını almak isteyen Blender Vakfı, 2005 yılında “Portakal Projesi”ni başlattı. Projenin amacı, başta Blender olmak üzere açık kaynak araçlarını kullanarak bir animasyon kısa film oluşturmaktı.

Topluluğun altı üyesinden oluşan bir ekip, filmi yapmak için Hollanda’nın Amsterdam kentinde toplandı. Yaklaşık yedi ay sonra, Elephants Dream galası yapıldı ve ilk açık film olarak halka sunuldu. Bu, yalnızca açık kaynak araçları kullanılarak oluşturulmadığı, aynı zamanda tüm üretim dosyalarının – 3B modeller, sahneler, karakter donanımları vb. – izin verilen ve açık bir Creative Commons Atıf lisansı altında yayınlandığı anlamına gelir.

Bu dosyalar, bir animasyon filminin nasıl bir araya getirildiğini keşfetmek için değerli araçlardır ve herkes bunları kendi kişisel veya ticari işlerinde yeniden kullanabilir. Ayrıca, Elephants Dream’den hoşlanmıyorsanız, istediğiniz gibi değiştirmekte özgürsünüz! Kaç film sana bu lüksü veriyor? Projenin web sitesinde filmi ve tüm yapım dosyalarını kendiniz görebilirsiniz.

Orange projesinin başarısı nedeniyle Ton, açık film ve oyun projeleri oluşturmak için kalıcı bir alana sahip olmanın yanı sıra Blender’da insan yetiştirme hizmeti vermek amacıyla 2007 yılında Blender Enstitüsü’nü kurdu. O zamandan beri, Blender Enstitüsü her birkaç yılda bir açık projeler (çoğu bir tür meyve ile kodlanmıştır) üretti.

Elephants Dream’de olduğu gibi, her proje için hem nihai ürün hem de üretim dosyaları, izin verilen bir Creative Commons lisansı altında yayınlanır. Daha yakın zamanlarda, Blender Enstitüsü, uzun metrajlı bir animasyon filmi üretmek ve yayınlamak amacıyla Blender tabanlı bir animasyon stüdyosu olan Blender Animasyon Stüdyosu adlı ayrı bir kuruluş oluşturdu. Aşağıdaki tablo, Blender Enstitüsü’nün açık projelerinin her birini özetlemektedir.


Blender yazılımı üzerinde çalışmak birçok nedenden dolayı kolaydır. Listelerden sonra bir tane göreceğiz.

1. Kısayollar: Bir karıştırıcıda, diğer tüm yazılımlara oldukça benzeyen birkaç varsayılan kısayol vardır ve kısayol tuşlarımızı, yaptığımız sık çalışmaya dayalı olarak uygulama tercihleri ​​aracılığıyla gerektiği gibi özelleştirebiliriz. Kısayolları öğrenmek ve hakkında bilgi sahibi olmak için, varsayılan olarak kısayol tuşlarını bilmek veya kontrol etmek için bir blender yardım seçeneğimiz var.

2. Arayüz Modu: Bu araç, kullanıcıların gerektiği gibi hem yüksek hem de düşük poli ile bir 3D platform üzerinde projeler oluşturmasına yardımcı olur; Eğer kullanıcılar python scripting hakkında bilgi sahibiyse, python scripting linkleme ve görsel verilere doğrulukla kalite ekleyerek model oluşturma çalışmalarına başlamak için bir alt pencere değiştirebilir veya oluşturabilirler.

3. Görsel analiz: Oluşturulan bu tarama görsel hale getirilebilir ve geliştirilebilir ve düzeltmeler yapmak için gözden geçirilir. Oyunlar için seviyeler, kurallar yapılandırılabilir ve görsel analizle, bir geliştirici video veya oyunu deneyimleyerek çıktılarını alabilir, bu da kullanıcı ve izleyici deneyiminin sonunda keyif almasını sağlar. Blender’ın görsel standartları, diğer tüm benzer yazılımlara kıyasla farklı ve benzersizdir.

4. Stimülasyon: Hem mühendislikle ilgili 3D Proje stimülasyonuna eklenerek makinelerin çalışma prosedürlerini gösteren hem de oyun karakterlerine ve video karakterlerine stimülasyon verilmesine yardımcı olan dinamikler de denir. Modele gerçekçi bir his veren şablonlardan yıkım, gürültü, duman, bulutlu ve diğer efektler eklenebilir.


Bir kişi kariyerini bir VFX sanatçısı, oyun sanatçısı, grafik tasarımcısı ve 3D tasarım ve görsel deneyim için geliştirme ile ilgili diğer işler olarak yapmak istiyorsa, Blender oluşturmayı öğrenmede yardımcı olur. Hareket, oyun ve görsel çalışkanlık, büyük bir iş fırsatının olduğu proje boru hattı için blender kullanıyor.


Bilgisayar Kursu Fiyatları Ankara

Tel : (0312) 419 26 08
Cep : 0534 513 16 40
Email : info@bbkagp.com
Instagram : @bbkagp