Manken Model Nasıl Olunur: Manken Olmak İçin 9 İpucu

Modellik, özveri ve azim gerektiren rekabetçi bir endüstridir. Modellik işleri, özellikle yüksek moda olanlar, gelmek zor olabilir. Profesyonel bir model olmak için işin gerekli gereksinimlerini öğrenmek esastır.

 

Ankara Model Ajans Profesyonel Fotoğraf Çekimi

 

Bir Model Ne Yapar?

Bir model, çok çeşitli ürünlerin reklamını yapmak için tüketici markaları, moda tasarımcıları, fotoğrafçılar ve sanatçılarla birlikte çalışır. Tüketici markaları, dergilerde, podyumlarda modaya uygun giysiler giymek veya kozmetik ürünleri modellemek için modeller kiralar. Modeller genellikle kıyafetlerini, saç stillerini ve görünümlerini oluşturan stilistlere ve makyaj sanatçılarına sahiptir, ancak kamera önünde nasıl göründüklerinden nihai olarak onlar sorumludur.

 

10 Çeşit Manken

Moda dünyasında dokuz temel model türü vardır. Her modelleme türünün kendi gereksinimleri vardır:

  1. Editoryal modeller. Bu modeller genellikle Vogue veya Harper’s Bazaar gibi moda dergilerinde belirli bir moda tasarımcısı veya giyim markasının en son tasarımlarını giyerek görünür. Editoryal modeller, fotoğraf çekimleri sırasında moda fotoğrafçıları için poz veriyor, yön alıyor ve mükemmel görüntüyü yakalamaya yardımcı olmak için kendi sanatsal içgüdülerini takip ediyor. Bayan modeller boylarına ve ölçülerine göre sınıflandırılır ve tipik olarak beş fit, dokuz inç veya daha uzun ve incedir. Erkek modeller boylarına ve ölçülerine göre sınıflandırılır ve tipik olarak yaklaşık altı fit boyunda ve incedir.
  2. Pist modelleri. Bu modeller defileler sırasında podyumda yürüyor ve moda dünyasının mevcut havasını veya gelecek trendlerini belirleyen izleyiciler için özenle seçilmiş toplulukları sergiliyor. Tüm pist modelleri yüksekliklerine ve ölçülerine göre sınıflandırılır ve tipik olarak beş fitin üzerinde, dokuz inç ve incedir.
  3. Büyük beden modeller. Moda modelleme endüstrisinde, editoryal standarttan daha büyük olan modeller tam figürlü veya kıvrımlı olarak kabul edilir. Öncelikle büyük beden giyim tasarımları modelliyorlar.
  4. Parça modelleri. Parça modelleri, ürün fotoğrafçılığında yalnızca belirli bir vücut bölümünü modeller. Örneğin, yeni bir ojeyi modellemek için ellerini veya yeni bir sandaletin reklamını yapmak için ayaklarını kullanabilirler. Parça modelleri, optimum durumda kalmasını sağlamak için gıpta edilen özelliklerine özel dikkat göstermelidir.
  5. Fitness modelleri. En yüksek fiziksel uygunluğu korumak, fitness modelleri için büyük bir gerekliliktir. Bu modeller düzenli olarak egzersiz yaparak tonlu ve kaslı bir vücut oluşturur. Fitness modelleri genellikle dergilerde, reklam eklerinde, egzersiz kıyafetlerinde veya spor salonlarında görünür.
  6. Büyüleyici modeller. Glamour modelleri genellikle görünüşlerine ve cinsel çekiciliklerine göre işe alınır. Markalar ve fotoğrafçılar, belirli dergilerde, takvimlerde ve müzik videolarında görünmek için çekici modeller kiralar.
  7. İç çamaşırı modelleri. İç çamaşırı modelleri fotoğraf çekimleri, kataloglar ve dergiler için sutyen ve iç çamaşırlarıyla poz veriyor. Bu modeller aynı zamanda iç çamaşırı markaları ve tasarımcıları için en son iç giyim modasını sergilemek için podyumda da çalışır.
  8. Mayo modelleri. Mayo modelleri mayo içinde poz vererek yazlık mayoların son trendlerini gözler önüne seriyor. Sports Illustrated dergisi en çok atletik mayo modeli özellikleriyle tanınır.
  9. Promosyon modelleri. Markalar, ürün ve hizmetlerini pazarlamak için bu tür bir model kullanır. Markalar, ürünlerini ve hizmetlerini hedef kitlelerine tanıtmak için yaygın olarak influencer olarak bilinen promosyon modelleri kiralar.
  10. Katalog modelleri. Şirketler, ilişkilendirilebilir imajları için bu ticari modelleri işe alır. Bu tür modelleme, görünüm açısından daha fazla esnekliğe sahiptir. Kataloglar tipik olarak, podyuma hazır süper modeller yerine sıradan insanlara benzeyen modeller içerir. Bu tür ticari modelleme, genel perakende giyim ürünlerini ve genel tüketiciler için daha erişilebilir olan ürünleri içerir.

 

Model Olmak İçin 9 İpucu

Modellik kariyeri oluşturmak zaman ve disiplin gerektirir. Tam zamanlı modelleme işi arayan hevesli bir modelseniz, aşağıdaki ipuçlarına göz atın:

  1. Güçlü yönlerinizin farkına varın. Model olmak, görünüşünüze aşırı odaklanmayı içerir. Ancak güzellik özneldir ve birinin sizin hakkınızda neyi güzel bulacağını asla bilemezsiniz. Güveninizi beden dilinize yansıtabilirsiniz, bu da diğer insanların sizi nasıl algıladığını etkileyebilir. Modelleme dünyası reddedilmeyle doludur ve bu reddi kişisel olarak almak kolay olabilir. Size sunacak benzersiz bir şeyiniz olduğunu unutmamalısınız. Kendinizi kendine güvenen biri olarak sunmak, başarılı bir model olmanızda büyük rol oynayabilir.
  2. İşin görevlerini anlayın. Modelleme, sıkı çalışma, kararlılık ve yönergeleri hızlı ve verimli bir şekilde takip etme, belirli şekillerde poz verme veya saatlerce bakışları yeniden oluşturma becerisi gerektirir. Takip ettiğiniz modelleme türü için cephaneliğinizde çeşitli pozlara ihtiyacınız olacak. Ayrıca, kameranın doğru görüntüyü iletebilmesi için yüzünüzü ve vücudunuzu nasıl açacağınızı da bilmeniz gerekir. Bir pist modeli olmak istiyorsanız, imza yürüyüşünüzü oluşturmanız ve uygulamanız gerekecektir.
  3. Görünüşüne dikkat et. Modellik tamamen estetikle ilgilidir, ancak çekici olmak en gerekli kısım değildir. Vücudunuza bakmak, modellemenin büyük bir parçasıdır. Artık çeşitli vücut tipleri ve giysi boyutları için daha fazla modelleme fırsatı olsa da, özellikle bir parça modelseniz, yine de cildinize, saçınıza ve tırnaklarınıza dikkat etmeniz gerekiyor.
  4. Headshot alın. Mankenlik işi almak için, potansiyel ajanslara ve işverenlere göndermek için çeşitli vesikalık fotoğraflara ve tüm vücut çekimlerine ihtiyacınız olacak. Özelliklerinizi öne çıkarmak için sizi doğal ışıkta ve sade giysilerle çekecek deneyimli bir fotoğrafçıyla anlaşın. Modelleme ajanslarının masaya ne getirdiğinizi görebilmesi için resimlerinizin gerçek hayatta nasıl göründüğünüze çok benzediğinden emin olun. Sosyal medyadan filtrelenmiş fotoğraflar göndermekten kaçının.
  5. Bir portföy oluşturun. Modelleme portföyü, birçok potansiyel müşterinin sizinle çalışmaya karar vermeden önce bakacağı önemli bir araçtır. Bu fotoğraflar, vesikalık fotoğraflarınızdan daha fazla stil ve düzenlemeye sahiptir. En iyi, yüksek kaliteli profesyonel fotoğraflarınızı toplayın ve bunları bir portföy halinde veya yeteneklerinizi ve çeşitliliğinizi tanıtan bir web sitesinde düzenleyin. Bir web sitesi, potansiyel ajansların sizi bulmasını ve çalışmalarınızı görmesini de kolaylaştırabilir.
  6. Markanıza uygun bir mankenlik ajansı bulun. Çoğu model, iş bulmalarına yardımcı olacak bir ajansa ihtiyaç duyar. En iyi modelleme ajanslarını araştırın ve meşru görünen ve olmak istediğiniz model türünü temsil eden birkaç tane bulun. Uygun görünen bir model ajansı bulursanız, ilgili herhangi bir modelleme deneyimiyle birlikte polaroidleri (dijitaller olarak da bilinir) gönderin.
  7. Bir modellik okulu deneyin. Bir modellik okuluna kaydolmak veya modellik dersleri almak, aday modellerin, fotoğraf portföylerini nasıl oluşturacakları, nasıl poz verecekleri veya podyumda nasıl yürüyecekleri, fotoğrafçılarla nasıl çalışacakları ve kişisel imaj gelişimi gibi kariyerin gerektirdiği temelleri daha iyi anlamalarına yardımcı olabilir.
  8. Açık yayın çağrılarını arayın. Bazen modellemeye başlamanın en iyi yolu, açık bir oyuncu seçimi görüşmesine gitmektir. Herhangi bir ajansa girip görülmeniz mümkün olmasa da, açık çağrılar (veya ziyaretler), bir ajansın önceden temas veya randevu olmadan yeni modelleri görmek için ayırdığı bir süredir. Yeni bir yetenek olarak, bu go-see’leri kendini tanıtmak için kullanın ve üst model olma şansınızı daha da artırın.
  9. Hareket etmeyi düşünün. Model olma konusunda ciddiyseniz, daha fazla fırsatı olan büyük bir şehri taşımak isteyebilirsiniz. New York ve Los Angeles, başlıca modelleme merkezleridir ve editoryal, podyum ve ticari çalışma bulmak için en iyi yerlerdir.