Ankara Unity Oyun Tasarım Kursu 2D ve 3D Oyun Hazırlama ve C# ile Kodlama

Medya ve Grafik iletisim 2

Unity Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile

Unity Kursu Ankara

Unity Oyun Tasarım Kursu Ankara

Ankara Unity kursu sıfırdan başlayarak 2 boyutlu, 3 boyutlu, animasyon ve kodlama konularını kapsamaktadır. Unity kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.

Unity eğitim kursumuz, konuları Unity’nin 2 boyutlu ve 3 boyutlu animasyon, çizim yerleştirme, unity Asset Store ile çalışma, TV prodüksiyon becerilerinizi geliştirmenize veya yeni bir video oyunu oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

 

Unity ile Oyun Tasarım Kursu

Tüm oyunların neredeyse yarısı Unity oyun motoru kullanılarak oluşturulmuştur. Unity, hem yeni hem de deneyimli oyun geliştiricileri için harika.

Unity profesyonel oyun tasarim kursu Ankara

 


Oyun geliştirmeyle ilgileniyorsanız, Unity’yi öğrenmek en büyük önceliğiniz olmalıdır. Birlik nedir? Basitçe, Unity, çok sayıda oyun geliştiricisi tarafından kreasyonlarını oluşturmak ve güçlendirmek için kullanılan bir araçtır. Unity yazılımı güçlüdür, kullanımı son derece kolaydır ve büyük paralar kazanmaya başlayana kadar ücretsizdir.

Ve burada yakalama yok. Unity, küçültülmüş bir “oyun kurucu” değil, sektördeki en büyük isimlerden bazıları tarafından kullanılan profesyonel bir araçtır. Unity’de geliştirilen başlıklar şunları içerir:

  • Ori and the Blind Forest / Will of the Wisps
  • INSIDE
  • Monument Valley 1 & 2
  • Temple Run
  • Deus Ex: The Fall
  • Escape Plan
  • Angry Birds
  • Superhot
  • Super Mario Run
  • Subnautica
  • Bone Works
  • My Friend Pedro

Hazır bir motor kullanarak aylar hatta yıllar kazanabilecekken, bir geliştiricinin her şeyi kendisi yapması için hiçbir zorlayıcı neden yoktur. Bağımsız geliştiriciler için bu, oyunun kurallarını değiştiriyor, çünkü çok daha büyük şirketlerle rekabet edebilecekleri anlamına geliyor.

Unity, geliştiriciler için bir 3D / 2D oyun motoru ve güçlü bir çapraz platform IDE’sidir. Bunun ne anlama geldiğini çözelim.

Bir oyun motoru olarak Unity, bir oyunun çalışmasını sağlayan en önemli yerleşik özelliklerin çoğunu sağlayabilir. Bu, fizik, 3B oluşturma ve çarpışma algılama gibi şeyler anlamına gelir. Bir geliştiricinin bakış açısından bu, tekerleği yeniden icat etmeye gerek olmadığı anlamına gelir. Sıfırdan yeni bir fizik motoru yaratarak yeni bir projeye başlamak yerine – her malzemenin her son hareketini veya ışığın farklı yüzeylerden nasıl yansıyacağını hesaplayın.

Kayıp Crypt Android Geliştirici Haberleri
Unity’den
Unity’yi daha da güçlü yapan şey, aynı zamanda gelişen bir “Varlık Mağazası” içermesidir. Burası aslında geliştiricilerin yarattıklarını yükleyebilecekleri ve bunları topluluğa sunabilecekleri bir yerdir.

Güzel görünen bir ateş efekti mi istiyorsunuz, ancak sıfırdan bir tane oluşturmak için zamanınız yok mu? Varlık mağazasını kontrol edin ve muhtemelen bir şeyler bulacaksınız. Hassasiyetin ince ayarının zahmetli sürecinden geçmeden oyununuza eğim kontrolleri eklemek ister misiniz? Muhtemelen bunun için de bir varlık var!

Tüm bunlar, oyun geliştiricisinin önemli olana odaklanmak için özgür olduğu anlamına gelir: benzersiz ve eğlenceli bir deneyim tasarlarken, yalnızca bu vizyona özgü özellikleri kodlar.


Unity, oyun motorunun yanı sıra bir IDE’dir. IDE, geliştirme için ihtiyaç duyduğunuz tüm araçlara tek bir yerden erişmenizi sağlayan bir arabirimi tanımlayan “entegre geliştirme ortamı” anlamına gelir. Unity yazılımı, içerik oluşturucuların öğeleri sahnelere sürükleyip bırakmalarına ve ardından özelliklerini değiştirmelerine olanak tanıyan bir görsel düzenleyiciye sahiptir.

Unity Yazılımı ayrıca bir dizi başka kullanışlı özellik ve araç da sağlar: projedeki klasörler arasında gezinme veya bir zaman çizelgesi aracı aracılığıyla animasyonlar oluşturma gibi.

Kodlama söz konusu olduğunda Unity, seçtiğiniz alternatif bir editöre geçecektir. En yaygın seçenek, çoğunlukla sorunsuz bir şekilde entegre olan Microsoft’tan Visual Studio’dur.


Unreal, kodu ve mantığı işlemek için C# kullanır ve öğrenmeniz gereken Unity için bir dizi sınıf ve API birliği vardır. İyi haber şu ki, Unity’de çok fazla kodla uğraşmaya gerek kalmadan çok şey yapmak mümkün. Bununla birlikte, nasıl programlanacağını anlamak, başarabilecekleriniz için çok daha fazla seçenek yaratacaktır ve Unity size hemen hemen her şeyi değiştirme esnekliği verir.

Neyse ki, C# aynı zamanda daha yeni başlayanlar için uygun programlama dillerinden biridir. Ve endüstride yaygın olarak kullanıldığından ve C ve Java gibi diğer popüler dillerle pek çok ortak noktaya sahip olduğu için öğrenmeye değer. Başka bir deyişle, Unity’yi C# ile öğrenmek, kodlamaya harika bir giriştir.


Tabii ki, geliştirilebilecek başka büyük oyun motorları da var. Unity oyun motoru, Unreal Engine ve Cryengine gibi rakiplerle zorlu bir rekabetle karşı karşıya. Peki neden Unity’yi seçmelisiniz?

Bir Android sitesinde olduğunuza göre, mobil geliştirmeyle ilgilenme ihtimaliniz yüksek. Unity’nin bir geliştirme aracı olarak kendine geldiği yer burasıdır. Yazılım daha önce “Unity 3D” olarak bilinirken, bir 2D geliştirme aracı olarak eşit derecede yetenekli hale geldi. Sadece bu da değil, grafiklerin işlenme şekli, deneyimleri daha düşük donanımlara taşımayı çok kolaylaştırıyor.

Bu nedenlerle Unity, Google Play Store’daki oyunların büyük çoğunluğuna güç sağlar.

Unity çapraz platform olduğundan, iOS, PC ve hatta oyun konsolları için oyun oluşturmanın da aynı derecede kolay olduğu anlamına gelir. Unity ayrıca Oculus Rift veya HTC Vive için geliştirme yapmak isteyen geliştiriciler için mükemmel VR desteği sunuyor.

Ofis aydınlatması Rift denetleyicisi
Peki, Unity hangi konuda o kadar iyi değil? Unreal veya Cryengine ile karşılaştırıldığında Unity, inanılmaz üst düzey grafiklere sahip değil. Bununla birlikte, son güncellemeler yetişmesine yardımcı oluyor! Unreal ve Cryengine, çok daha dik bir öğrenme eğrisi ile yeni başlayanlar için önemli ölçüde daha az hoş karşılanır.

Her zaman olduğu gibi, iş için doğru araçları seçmekle ilgili. Öncelikle PC’yi hedefleyen ve mümkün olan en iyi grafikleri hedefleyen büyük bir AAA geliştirme stüdyosuysanız, muhtemelen Unreal veya Cryengine’i seçeceksiniz. Mobili hedefleyen bir bağımsız geliştirici için Unity, çok kolay. Ancak bu iki aşırı uç arasında bir yere düşerseniz, artıları ve eksileri tartmanız gerekir!


Unity’yi indirmek ve kurmak çok basittir. Onu almak için Unity’nin indirme sayfasına gidin. Burada, Unity Yazılımının farklı sürümlerini ve ihtiyaç duyabileceğiniz ek özellikleri yönetmenize izin verecek bir indirme yöneticisi olan Unity Hub’ı indirebilirsiniz. Bunu yapmak için bir profile kaydolmanız gerekir.

Unity Hub’a sahip olduğunuzda, indirmek için en son sürümü seçebilirsiniz. Yükleyici basit adımlarda size yol gösterecektir, ancak bir Android geliştiricisiyseniz, Android SDK ve NDK Araçları ve OpenJDK ile birlikte Android oluşturma desteğini de kontrol etmelisiniz. Bu size Android için uygulamalar geliştirmek için ihtiyacınız olan her şeyi verecektir. Ve araçları Unity Hub üzerinden indirdiğiniz için Unity yazılımınızda her şey güzel bir şekilde kurulacaktır.

Alternatif olarak, Android SDK ve Java geliştirme kitini manuel olarak indirebilir ve ardından bunları ayarlarda bulabilirsiniz. Unity’nin nasıl indirileceğine ilişkin ayrıntılı talimatlar için Android geliştirme resmi kılavuzunu ziyaret edin. Diğer platformları hedeflerken adımlar benzerdir.



Yeterince okuduysanız ve Unity ile oyun geliştirmede şansınızı denemeye hazırsanız, eğitimimize katılmalısınız.

Bu eğitim, eğim kontrollerini kullanan Android cihazlar için bir 3D oyun oluşturmanın temelleri konusunda size yol gösterecektir.

Umarım bu kesinlikle şu soruyu cevaplamıştır: Unity nedir? Artık Unity’nin en iyi ne için kullanıldığını, nasıl indirileceğini ve geliştirmeye nasıl başlayacağınızı biliyorsunuz. Geriye kalan tek şey oraya çıkıp kodlamaya başlamak! Aşağıdaki yorumlarda nasıl ilerlediğinizi bize bildirin.

 

Unity kullanarak nasıl oyun yaratılacağını öğretecek 40 saatlik birebir bir kurs olarak. Bu, yeni başlayanlar için mükemmel bir kurstur.

ODTÜ oyun tasarım bölümünde mezun ve yıllardır Unity dersleri veriyorum ve yeni başlayanların bilmesi gerekenleri tam olarak biliyor.

Unity oyun tasarim kursu Ankara Kızılay

Kurs, Unity’nin nasıl kurulacağını, Unity’nin kullanımına genel bir bakış ve C# temellerini öğretmekle başlar. Ardından, baştan sona eksiksiz bir oyunun nasıl oluşturulacağını öğreneceksiniz. Ve ihtiyacınız olan tüm varlıklar ücretsiz olarak dahildir – video açıklamasındaki bağlantıları kontrol etmeniz yeterlidir.

 

Unity 3D Özellikleri

Unity 3D, hem programcılar hem de sanatçılar için tonlarca profesyonel araçla yüklü olarak gelir.

Unity, sanatçı dostu araçları, oyun geliştirmeyi oldukça sezgisel hale getiren bileşen odaklı bir tasarımla birleştiren bir çalışma alanı sağlar.

Unity’de hem 2B hem de 3B geliştirme, popüler Box2D motoru tarafından işlenen 2B fizik ile mümkündür.

Unity, prefabrikler etrafında dönen oyun geliştirme için bileşen tabanlı bir yaklaşım kullanır. Prefabrik yapılarla oyun tasarımcıları, nesneleri ve ortamları daha verimli bir şekilde oluşturabilir ve daha hızlı ölçeklenebilir.

Güçlü gölgelendiriciler, fizik tabanlı malzemeler, son işlem ve yüksek çözünürlüklü aydınlatma sistemleri ile Unity, pano genelinde etkileyici grafikler sunabilir.

Ubisoft’tan NASA’ya herkes Unity’nin VR teknolojisini de kullanıyor.

Platformun kendisi için: Unity, C++ ile geliştirildi ve performans için yıllar içinde optimize edildi. Premium kullanıcılar, daha da büyük fırsatlar için Unity’nin kaynak koduna erişebilecek.

Platformlar arası dağıtım, günümüzün geliştiricileri için büyük bir çekicilik ve Unity bu alanda parlıyor. Her büyük konsol ve işletim sistemi desteği ile Unity’de geliştirilen oyunlar kesinlikle herhangi bir platforma dağıtılabilir.

Unity’nin düzenleyici araçlarıyla fareler, klavyeler ve oyun denetleyicileri için girişleri aynı anda işleyebilirsiniz.

Ayrıca sunucu barındırma ve ölçeklenebilir eşleştirme ile çok oyunculu oyunlar için bulut tabanlı çözümler için oldukça güçlü bir destek var ve bu da onu çarpan deneyimleri için hepsi bir arada bir çözüm haline getiriyor.

Unity’nin yeni sürümlerinde ekip işbirliği büyük ölçüde geliştirildi. Yerleşik sürüm kontrolü ve bulut entegrasyonu, başkalarıyla çalışmayı her zamankinden daha kolay hale getirir.

Unity, kendi editör araçlarınızı ve komut dosyalarınızı oluşturmak için tam API desteğine sahip özelleştirilebilir bir düzenleyiciye sahiptir. Unity ile Unity için sahip olmak istediğiniz hemen hemen her aracı yapın.

Ve binlerce model, senaryo, sahne, malzeme ve isteyebileceğiniz diğer her şeyi içeren varlık deposundan kesinlikle bahsetmeye değer. Unity mağazasında kendi varlıklarınızı bile satabilirsiniz.

3D alanında bulabileceğiniz gerçekten en güçlü topluluklardan biri.

Lehte ve aleyhte olanlar

Unity’de bulunan bazı özellikleri zaten tartıştık, ancak soru şu: Unreal, GameMaker veya Godot gibi diğer motorlar yerine neden Unity 3D’yi seçmelisiniz?

Yeni başlayanlar için Unity, hemen hemen herkesin ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok yönlü iyi bir motordur. Unity, oyunların prototiplenmesi için de harika.

Prefabrik sistem, diğer projelerden kod ve varlıkları yeniden kullanmayı ve bunları yeni amaçlar için düzenlemeyi kolaylaştırır.

Unity 3D’de karmaşık dünyalar inşa etmek, kendi bileşenlerinden oluşan birçok bileşeni bir araya getirme meselesi haline gelir.

Ancak Unity’yi seçmenin ana nedeni, herkesin kullanabileceği devasa kaynak kütüphanesidir. Deneyimli geliştiriciler bile zamandan tasarruf edebilir ve topluluktan çok şey öğrenebilir.

Unity ayrıca, oyununuzdan kolayca para kazanmanız ve çok oyunculu yetenekler eklemeniz için güçlü bir bulut tabanlı araçlar seti sunar.

Unity Analytics, Unity Ads, Unity Collaborate ve Unity Multiplayer ile kullanıcılar, hepsi tek bir yerde dinamik oyunlar oluşturmak için inanılmaz derecede ortak bir araç setine erişebilir. Çok az sayıda başka oyun motoru bu kadar merkezileştirme sunar.

Olumsuz tarafı: Unity’nin çok amaçlı yaklaşımı, onu daha fazla odaklanan motorlardan daha hantal hale getirir.

Unity’de 2D oyunlar oluşturmak, Godot veya GameMaker kullanmaktan daha acı vericiyken, Unreal’ın oluşturma ve aydınlatma sistemleri Unity’ninkinden daha yetenekli.

Unity ayrıca, ilk sürümü satın almak istemeyen (veya alamayan) kişiler için özellikleri engeller. Çoğu, Unity’yi bir kara kutu gibi gösterebilecek kaynak koduna erişemeyecek.

Oyun motorları ilerledikçe Unity 3D oldukça büyük.

Boş bir proje bile çoğu zaman bazı oyunlardan daha büyük olacaktır çünkü Unity gibi bir motor kullanmanın getirdiği çok fazla şişkinlik vardır. Yalın ve ortalama arıyorsanız, başka bir yere bakmak isteyebilirsiniz.

Ayrıca bir diğer büyük olumsuzluk, Unity’nin lisanslama sisteminin kafa karıştırıcı olabilmesidir. Örneğin: Satışlarınızdan 100.000 ABD Dolarının üzerinde bir gelir elde etmediğiniz sürece program ücretsizdir; bu durumda, ihtiyaç duydukları kademeli fiyatlandırmayı anlamak için kafa karıştırıcı olabilecek bir abonelik planı satın almanız gerekir.

Diğer motorlar daha doğrudan anlaşmalar sunar ve para ciddi bir endişeyse daha kolay olabilir.

 

Derslerde öğrenilecek konular:

  • Unity And Unity Hub’ı İndirme
  • Unity Sürümleri ve Yeni Bir Proje Oluşturma Hakkında
  • Unity Arayüzüne Giriş
  • Unity’nin Temellerinden Başlamak
  • Sert Gövdeler ve Çarpıştırıcılar
  • Ses Kaynağı ve Kullanıcı Arayüzü Öğeleri
  • Karakterimizi Kodla Hareket Ettirmek
  • Değişkenlere Giriş
  • Değişkenlerle İşlemler
  • Fonksiyonlar
  • Koşullu İfadeler
  • Döngüler
  • Coroutines
  • Sınıflar
  • Erişilebilirlik Değiştiricileri (Veri Kapsülleme)
  • Miras
  • Bileşenleri Alma
  • Monster Chase Game Giriş
  • Varlıkları İçe Aktarma
  • Oyuncu Animasyonları Oluşturma
  • Katmanları Sıralama ve Katmanda Sıralama
  • Oyun Arka Planını Oluşturmak
  • Oyuncu Hareketi
  • Oynatıcıyı Kod Yoluyla Canlandırma
  • Oyuncu Atlama
  • Kamera Oyuncuyu Takip Et
  • Düşman Animasyonları
  • Düşman Senaryosu
  • Düşman Çıkma Yeri
  • Düşman Çarpışması
  • Toplayıcı Komut Dosyası
  • Unity’nin UI Sistemi
  • Ana Menü Oluşturma
  • Sahneler Arasında Gezinme
  • Bir Karakter Seçmek
  • Statik Değişkenler
  • Tekli Desen
  • Etkinlikler ve Temsilciler
  • Seçilen Karakteri Örneklemek
  • Oyunumuzu Bitirmek
Bilgisayar Kursu Fiyatları Ankara

Tel : (0312) 419 26 08
Cep : 0534 513 16 40
Email : info@bbkagp.com
Instagram : @bbkagp