Ankara Grasshopper Kursu Mimari & Game Asset Tasarımı

Medya ve Grafik iletisim 2

Grasshopper Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile ve Grasshopper ile Modelleme Örnek çizimler ile konu anlatımı

Grasshopper Parametrik Modelleme Kursu Ankara

Grasshopper Parametrik Modelleme Kursu Ankara

Grasshopper eğitim kursumuz, konuları Grasshopper’in iç tasarım uygulamanıza nasıl yardımcı olabileceğini, TV prodüksiyon becerilerinizi geliştirmenize veya yeni bir video oyunu oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Grasshopper Kursu AnkaraAnkara Grasshopper kursu sıfırdan başlayarak tüm parametrik modelleme  konularını kapsamaktadır. Grasshopper kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.

Parametrik Modelleme Kursu Ankara rhino Grasshopper


Grasshopper 3D: Tasarım Sürecini Yeniden Tanımlayan Bir Modelleme Yazılımı

Grasshopper 3D, Rhino 3D’nin yapamadığı alanlara genişletmek için bir perspektifte oluşturuldu! Rhino 3D’nin ötesindeki sınırı aşarak tasarım karmaşıklıklarını yeni bulunan bir düzeye taşıyan çok yönlü bir eklentidir. Her ne kadar Rhino 3D, en yoğun mimari tasarım ve detaylandırmalardan bazılarını düzenleme, analiz etme ve bunlarla uğraşma yeteneğine sahip kendi içinde güçlü bir yazılım aracıdır.

Görsel programlama dilleri (VPL), Animasyon, Video Oyunları, Multimedya ve Otomasyon gibi sayısız alanda yaygın olarak kullanılan çok yönlü ve etkili araçlardır. Mimari yazılım sürekli bir gelişme halindedir. Tasarımcılara konseptlerini hayata geçirmek için sorunsuz ve basit bir arayüz sağlamak için her zaman güncellenirler. Tüm bu yükselen trendin ortasında, Grasshopper3D en devrim yaratan yazılım araçlarından biri olmayı başardı ve burada kalıcı!

Autodesk CADD, Autodesk Revit ve 3DS Max gibi yazılımlar binaların tasarımı ve çizimi için güçlü bir teknik temel sağlar. Son derece gelişmiş mimari formların yaratılması, yapıları manipüle edebilen özel yazılımlar gerektirir. Ayrıca tasarımcının belirli özelliklerin veya tip faktörlerinin sınırları içinde kalmamasına da izin verir. Ve sadece bu değil, Grasshopper fabrikasyon, performans analizi, yapı mühendisliği ve çok daha fazlası için de kullanılabilir…..

Parametrik Modelleme Kursu Ankara Grasshopper


Grasshopper 3D ile Parametrik Mimari Oluşturma

Mimarlık hakkında konuştuğumuzda Rhino 3D’den kaçış kaçınılmazdır. Her ne kadar resme Grasshopper 3D’yi dahil ettiğimizde, araç herhangi bir programlanmış komut dosyası olmadan çeşitli tasarımları keşfetmek için sezgiseldir. Programlama dillerinin kullanımını tamamen değiştirmeye yardımcı olan lego arabiriminin mekanizmasını kullanır. Yapı oluşturma açısından, tasarımcılar Grasshopper’da basit lego bloklarını kullanarak kolayca bir yapı oluşturabilirler.

Bu eklentinin bir tasarım geliştirmesinin sezgisel yolu, birçok tasarımcının daha önce mümkün olmayan düşündürücü geometrileri denemesine yardımcı oluyor. Eklentinin genel dili, mimarların ve tasarım düşünürlerinin, programlama sisteminin teknik bilgisine sahip olmalarına gerek kalmadan temel tasarımları ele alabilecekleri şekildedir.

Grasshopper ile parametrik mimari modelleme


Grasshopper 3D'deki bazı önemli unsurlar

Grasshopper 3D’deki bazı önemli unsurlar

1. Yakınlaştırma Kullanıcı Arayüzü: Ekrandaki tüm nesnelerin görüntüsü bu araca göre ayarlanabilir.
2. Bileşen Paletleri: Kurulan tüm komutlar, tek bir sekmede bir grup komut oluşturacak şekilde bu alanda görünecektir. Bu kullanım kolaylığı sağlar. Grasshopper’da bulunan ek bileşenlerin yardımıyla daha sonra daha fazla bileşen kurulabilir.
3. Renk Seçici: Saydamlık değerlerinizi ve renklerinizi görüntüler.
4. Find Dialog: Metinsel ve uzamsal içerik için düşündürücü bir alan görevi görür.
5. Çoklu Belge Arayüzü: Bu, yakın zamanda açılan tüm belgeler için bir önizleme seçeneğine sahiptir.
6. Komut Tahmini: Bu, yüksek doğruluk düzeyine sahip yardımcı bir araçtır, komutları tahmin edebilir.
7. Düğüm Tabanlı Düzenleyici: Düğüm Tabanlı Düzenleyici, programları düzenlemeye yardımcı olur. Grasshopper 3D’deki Veriler, girişin çıkışa tutunduğu birkaç bağlantı kablosu yardımıyla bir bileşenden diğerine aktarılır. Burada veriler parametreler biçiminde depolanır, iki senaryo vardır, ya serbestçe yüzer ya da bir bileşenle bağlanır.


Proje Tipi: Kaplama ve Tadilat

Manhattan’da bulunan bu yığma yapı, Barselona merkezli bir şirket olan Cricusa tarafından üretilen, eğimli ve kavisli bir cam cephe ile kaplanmıştır. Cam, bu proje için özel olarak üretildi, burada ısıtıldı, kalıplandı ve istenen forma soğutuldu.

Cam cephe, binadaki herhangi bir değişikliğin cam panellerin özelliklerini ve yerleşimini etkin bir şekilde değiştireceği şekilde, gerçek yapıyla ilişkilendirilebilecek bir kapasitede her biri Grasshopper’da modellenen birden fazla panelden yapılmıştır. İspanyol şirket tarafından yükleme, ısı emilimi ve yapısal kapasitesini test etmek için beş maket oluşturuldu.


Grasshopper 3D kullanmanın avantajları

Grasshopper’ın mimari tasarım sürecinize fayda sağlamasının bazı nedenleri burada.

  1. Otomasyon: Dikey çizgiler çizmenin birkaç kez kopyalayıp yapıştırma görevi olması gereken AutoCAD gibi diğer yazılımların aksine, Grasshopper bu işlemi kolaylaştırır. Otomatik bir yazılım olarak, tekrarlayan tasarım öğeleri için daha hızlı bir sürece izin verdiği için daha sorunsuz bir iş akışı oluşturabilirsiniz. Ayrıca mevcut verileri kaydedebilir ve başka bir proje için de kullanabilirsiniz.
  2. Yinelenen Görevler: Çeşitli görevler oluşturmak için kişiselleştirilmiş modülünüzü oluşturabilirsiniz. Modüller, çeşitli girdiler ve çıktılar verebileceğiniz bir değişken olarak işlev görür. Böylece tekrarla zaman kaybı önlenmiş olur.
  3. Modüllerin Kullanılabilirliği: Diğer tasarımcılar tarafından oluşturulan modüllere erişmenize ve bunları projeniz için bir fayda olarak kullanmanıza yardımcı olur. Bu, işbirlikçi bir ruh yaratmaya ve böylece tüm tasarımcılara fayda sağlamaya yardımcı olur. Tasarımcılar kodlarını, eklentilerini vb. açıkça paylaşabilir.
  4. Hız: Bu yazılım içinde çalışmak daha az zaman alır. Hazır bir temel parametrik modeliniz varsa, değişkenini bir dakika içinde değiştirebilir. Bu size bir dakika içinde birkaç olasılık sunacaktır.
  5. Grasshopper Topluluğu: Topluluk birkaç mimar, tasarımcı vb. içerir ve yardıma ihtiyacınız olduğunda veya devam eden işlerinizle ilgili herhangi bir endişeniz olduğunda onlara açıkça başvurabilirsiniz.
  6. Diğer Yazılımları Entegre Etme: Grasshopper’a diğer yazılımları entegre edebilirsiniz. Bu, zaman zaman çeşitli yazılımlar arasında hareket etmeye devam etmek zorunda olmadığınız olumlu bir değişiklik getiriyor.


Öğrenciler ve Profesyoneller Arasında Popüler

AEC Magazine, Grasshopper’ın “Öğrenciler ve profesyoneller arasında popüler olduğunu, McNeel Associate’in Rhino modelleme aracının mimari tasarım dünyasında yaygın olduğunu belirtti. Yeni Grasshopper ortamı, senaryo yazmayı öğrenmek zorunda kalmadan tasarımları keşfetmek için sezgisel bir yol sağlıyor.”


Sık Kullanılan komutların hepsini kapsıyor

Bir önceki noktanın argümanını takiben, parametrik tasarımın, programlamada olduğu gibi daha önce yaptıklarını tekrar etmekten hoşlanmayan tembel insanlar için olduğu söylenir.

Grasshopper ile belirli bir görevi gerçekleştirmek için kendi modüllerinizi oluşturabilirsiniz. Önceki örnek için tasarlanmış bir modül, Bir Çizginin X Dikey Çizgilerini Çizmek gibi bir şey olarak adlandırılabilir.

Her modül, girdileri değişken olarak alan ve çıktı olarak adlandırılan çözümler veya sonuçlar döndüren bir işlev olarak çalışır. Önceki örnekte, girdiler dikmelerin sayısı (X) ve onları çizeceğiniz çizgidir. Modülden kaynaklanan çıkışlar dikey çizgilerdir.


3D Printing için Grasshopper Kullanmanın Avantajları Nelerdir?

Grasshopper, Rhinoceros 3D modelleme yazılımında bulunan bir eklentidir. Belirli parametreler aracılığıyla karmaşık şekilleri tasarlamak ve düzenlemek için özel olarak kullanılan algoritmik modelleme için bir araçtır. Yukarıdaki CAD yazılımına aşina olmayanlar için NURBS ile serbest modelleme konusunda uzmanlaştığını bilmek önemlidir. NURBS (düzgün olmayan rasyonel B-spline’lar), herhangi bir 3B şekli modellemek için kullanılabilen matematiksel temsillerdir. Tasarımların karmaşıklığı, derecesi veya boyutu konusunda bir sınır yoktur. Eklenti bir program olduğundan, bu eklenti aracını kullanmak için temel programın mevcut olması gerekir. Peki Grasshopper’ın avantajları nelerdir? Ve neden 3D baskı için kullanmak ilginç?

RhinoScript veya rhino.Python gibi diğer programlama dillerinden farklı olarak Grasshopper, programlama veya kodlama konusunda herhangi bir ön bilgi gerektirmez. Aksine, eklenti, geliştiricilerin ve tasarımcıların kod yazmak zorunda kalmadan üretken algoritmalar oluşturmasına olanak tanır. Bunun nedeni, değişikliklerin üç boyutlu bir modelin matematiksel ve geometrik ilişkilerinin her birini tanımlayan bir düğüm diyagramı aracılığıyla görselleştirilmesidir. Şekiller verilerden oluşturulabildiğinden, Grasshopper’ın ana avantajlarından biri, yalnızca parametre değerlerini değiştirerek geometriyi neredeyse sonsuz olarak değiştirme yeteneğidir. Ayrıca, tasarımı iptal etmeye veya yeniden başlatmaya gerek kalmadan değişiklikler yapılabilir. Peki bu program eklemeli üretim teknolojisi ile birleştirildiğinde ne olur?

Grasshopper-Kursu Ankara


Bilgisayar Kursu Fiyatları Ankara

Tel : (0312) 419 26 08
Cep : 0534 513 16 40
Email : info@bbkagp.com
Instagram : @bbkagp