Ankara Grafik Tasarım Kursu Reklam & Güncel Tasarımı

Medya ve Grafik iletisim 2

Grafik Tasarım Kursu Hafta içi hafta sonu ve esnek eğitim saatleri ile ve Grafik Tasarım Programları ile Örnek çizimler ile konu anlatımı

Grafik Tasarım Kursu Ankara

Grafik Tasarım Kursu Ankara

Ankara Grafik Tasarım kursu sıfırdan başlayarak çizim, tasarım, görsel yerleştirme ve baskıya hazırlama konularını kapsamaktadır. Grafik Tasarım kursu fiyatı oldukça uygun olup, çalışmaya başladıktan hemen sonra geri kazanmış oluyorsunuz.

Grafik Tasarım eğitim kursumuz, konuları Grafik Tasarım Programlar’in tasarım uygulamanıza nasıl yardımcı olabileceğini, Sosyal medya içerik hazırlama, youtube için görsel oluşturma ve TV prodüksiyon becerilerinizi geliştirmenize veya yeni bir video oyunu oluşturmanıza nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.

Grafik Tasarım Kursu Ankara


Grafik Tasarım Özel Ders tasarımda olan tüm konuları kapsayarak, geleceğe meslek edinmenize yardımcı olur. Dijital ortamda uygulanan işlemler yaratıcı hislerinizi göstermekte yardımcı olur.


Grafik Tasarım Nedir? Bu Yaratıcı Kariyer İçin Yeni Başlayanlar Kılavuzu

Grafik Tasarım Nedir? Bu Yaratıcı Kariyer İçin Yeni Başlayanlar Kılavuzu

Grafik tasarım deyince aklınıza sanatsal reklamlar geliyor mu? Web sitelerinde göz alıcı grafikler? Dergilerde şaşırtıcı şekilde düzenlenmiş formalar? Bu örnekler kesinlikle grafik tasarım tanımına uysa da, terim pek çok şeyi kapsar: posterler, infografikler, kitap kapakları, ürün etiketleri, logolar, kartvizitler, işaretler, web sitesi düzenleri, mobil uygulamalar, yazılım arayüzleri – liste uzayıp gidiyor.

Peki grafik tasarım tam olarak nedir? Bu grafik tasarım örneklerini listelemek iyi bir başlangıçtır, ancak resmin tamamını göstermez. Tüm grafik tasarım alanının ayrıntılarını ve inceliklerini tek bir makalede ele almak mümkün olmasa da, bu üst düzey genel bakış, bu yaratıcı kariyer alanını daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Profesyonel bir grafik tasarımcı olmakla ilgileniyorsanız, alanın temellerini öğrenmek için okumaya devam edin.


grafik tasarım nedir?

Amerikan Grafik Sanatlar Enstitüsü’ne (AIGA) göre grafik tasarım, “fikirleri ve deneyimleri görsel ve metinsel içerikle planlama ve projelendirme sanatı ve uygulaması” olarak tanımlanmaktadır. Diğer bir deyişle, grafik tasarım belirli fikirleri veya mesajları görsel bir şekilde iletir. Bu görseller, bir işletme logosu kadar basit veya bir web sitesindeki sayfa düzenleri kadar karmaşık olabilir.

Tasarımcı Alexandros Clufetos, grafik tasarımın tanımını detaylandırması istendiğinde, “Grafik tasarım, grafiksel ve metinsel öğeleri alır ve bunları birden çok medya türüne uygular” diyor. “Üreticinin tüketiciyle bağlantı kurmasına yardımcı oluyor. Projenin, etkinliğin, kampanyanın veya ürünün mesajını iletir.”

Grafik tasarım, şirketler tarafından reklam yoluyla ürünleri tanıtmak ve satmak için, web siteleri tarafından karmaşık bilgileri Infographics aracılığıyla sindirilebilir bir şekilde iletmek için veya işletmeler tarafından diğer şeylerin yanı sıra markalaşma yoluyla bir kimlik geliştirmek için kullanılabilir.

“Her gün, etrafımızdaki pek çok incelikli sanatsal şeyi olduğu gibi kabul ediyoruz. Ancak her dergi köşesinde, çıkış tabelasında veya ders kitabında gizli, algılarımızı etkileyen bir dizi tasarım fikri yatıyor” diyor illüstrasyon stüdyosu ProductViz’in kurucusu Jacob Smith.

Birçok grafik tasarım projesinin reklamlar ve logolar gibi ticari amaçlara sahip olmasına rağmen, diğer bağlamlarda da kullanıldığını ve grafik tasarım çalışmalarının genellikle yalnızca sanatsal ifade için bir araç olarak yaratıldığını hatırlamak da önemlidir.


Grafik tasarım temelleri

Grafik tasarım temelleri

Grafik tasarımın anlamını daha iyi anlamak için tasarımı oluşturan unsurların ve ilkelerin farkında olmak önemlidir. Öğeler, görsel olarak çarpıcı ve etkileyici tasarımlar oluşturmak için birbirleriyle bağlantılı veya zıt olarak kullanılır.

Bu grafik tasarım öğeleri şunları içerir:

  • Renk
  • Biçim
  • Hat
  • Şekil
  • Boy
  • Boş Alan
  • Doku

Grafik tasarımcılar ayrıca, bir tasarımın etkili bir kompozisyon elde etmesine yardımcı olan bir dizi yönerge olan tasarım ilkelerine de bağlıdırlar. Bu temel ilkeler, iş parçası için denge ve istikrar yaratmaya yardımcı olur.

Bu grafik tasarım ilkeleri şunları içerir:

  • Denge
  • Zıtlık
  • Vurgu
  • Hareket
  • Oran
  • Ritim

Eskilerin “kurallar çiğnenmek içindir” dediğini duymuşsunuzdur ki bu durumda kesinlikle doğru gelebilir. Ancak iyi bir grafik tasarımcı, onları kırmak için bilinçli bir karar vermeden önce bu ilkeleri anlamalıdır.


Grafik tasarım türleri

Grafik tasarım türleri

Daha önce de belirtildiği gibi, tek bir grafik tasarım anlamı yoktur. Grafik tasarım, baskı ve web tasarımından animasyon ve hareketli grafiklere kadar birçok alan ve uzmanlıktan oluşur. Grafik tasarım, hemen hemen her ilgi alanına sahip bireyler için fırsatlar ve seçenekler sunar.

30 yıl önce birinden grafik tasarımı tanımlamasını isteseydiniz, cevabı muhtemelen dergiler, film afişleri ve reklamlar gibi baskıyla ilgili örneklere odaklanmış olurdu. Şimdi, birkaç yeni grafik tasarım türünü doğuran dijital çağda yaşıyoruz.

Günümüzün en dikkate değer grafik tasarım örneklerinden bazıları, teknolojideki ilerlemelerden kaynaklanmaktadır. İşte bu grafik tasarım türlerinden bazılarına bir bakış:

  • Web sitesi tasarımı, kullanıcılar için ilgi çekici ve sezgisel web sayfaları oluşturmayı içerir. Buna genel düzen, renk şeması ve gezinme dahildir.
  • Kullanıcı deneyimi (UX) tasarımı, bir web sitesi veya uygulamanın kullanımının kolay ve tatmin edici olmasını sağlamaya odaklanır. Bu tasarımcılar değer, kullanılabilirlik, benimsenebilirlik ve arzu edilirliği vurgular.
  • Hareketli grafik tasarımı—veya animasyon—özel efektler, TV şovları, video oyunları ve filmler aracılığıyla görsel öğelere hayat verir.


Genelde grafik tasarım işleri

Genelde grafik tasarım işleri

Yeni grafik tasarım türlerini tanıtan teknolojik gelişmelerle birlikte, yeni grafik tasarım işleri de ortaya çıkmıştır. Bu evrim, bu alandaki tüm kariyer manzarasını değiştirdi.

Öncelikli olarak basılı yayınevleri için çalışan “geleneksel” grafik tasarımcılarına olan talep önemli ölçüde düştü, ancak bu tüm hikayeyi anlatmıyor. Çalışma İstatistikleri Bürosu’na (BLS) göre, bilgisayar sistemleri tasarım hizmetlerinde grafik tasarımcıların istihdamının 2028 yılına kadar yüzde 24 oranında artması bekleniyor.1 Bu talebin çoğu, işletmelerin ve kuruluşların artan dijital grafik ve görüntü ihtiyacından kaynaklanmaktadır. çünkü dijital varlıklarını artırmayı hedefliyorlar.

Bununla birlikte, bazı yaygın grafik tasarım iş unvanları nelerdir? Geçen yıl içinde grafik tasarım derecesi isteyen 30.000’den fazla iş ilanını analiz ettik.2 Veriler, en yaygın iş unvanlarını belirlememize yardımcı oldu:

  • Grafik tasarımcı
  • Kullanıcı deneyimi (UX) tasarımcısı
  • web tasarımcısı
  • Sanat Yönetmeni
  • Yaratıcı yönetmen

Gördüğünüz gibi, uygun bilgi ve eğitimle donatıldıktan sonra, orada birkaç grafik tasarım işi seçeneği var. Kariyerinizi kişisel becerilerinize ve ilgi alanlarınıza göre ayarlama yeteneğine sahipsiniz.


Popüler grafik tasarım araçları

Popüler grafik tasarım araçları

Artık ne tür işler ve uzmanlıklar olduğunu bildiğinize göre, işi halletmeye yardımcı olan grafik tasarım araçlarını tanımanız faydalı olacaktır. Tasarımcıların kullandığı en temel ve en ucuz araçlardan biri eskiz defteridir. Grafik tasarımcılar, süreci tamamlamak için bir bilgisayara dönmeden önce genellikle fikirleri veya kaba taslakları kağıda çizerler.

Bununla birlikte, baskı için tasarım yapıyor olsanız bile, bilgisayarlar ve tasarım yazılımları günümüzün dijital ortamında olmazsa olmazlardır. İhtiyacınız olan bilgisayar türü tercihe bağlıdır, ancak yazılım söz konusu olduğunda Photoshop, Illustrator ve InDesign gibi Adobe ürünleri grafik tasarım dünyasının temel dayanaklarıdır. Yeni başlıyorsanız ve Adobe ürünlerinin genellikle taşıdığı yüksek fiyat etiketine bağlı kalmak istemiyorsanız, GIMP gibi benzer ücretsiz açık kaynaklı yazılımlar temel konularda uzmanlaşmaya başlamanıza yardımcı olabilir.

Son olarak, bir grafik tasarımcının en çok ihtiyaç duyduğu şey fikirler ve ilhamdır. Duckpin Design’ın kurucu ortağı Chad Birenbaum, “Tasarımınızın ve iletişiminizin temeli olarak hizmet eden sağlam bir konsepte sahip olmanız gerekiyor” diye açıklıyor. “Bu kavram ve fikir önce kağıt üzerinde çalışmalı ve sonra bilgisayar, kavramı hayata geçirmek için bir araç olarak kullanılmalıdır.”

Grafik tasarımcılar çevrelerindeki dünyadan ilham alırlar, bu nedenle yeterince yaratıcı olmadığınızdan endişeleniyorsanız dışarı çıkın, meslektaşlarınızdan fikir alın veya internetten fikir arayın. Yaratıcı enerjinizin akmasına yardımcı olabilecek birçok ilham verici grafik tasarım blogu var.



Grafik tasarımda geleceğinizi yaratın

Grafik tasarım tam olarak nedir? Az önce öğrendiğiniz gibi, herkese uyan tek bir tanım yoktur. İş sorunlarını çözmek veya ilham almak için grafik tasarımı kullanmanın sayısız yolu vardır. Grafik tasarımın sizin ve gelecekteki kariyeriniz için ne anlama geldiğini belirlemek size kalmış.

Tasarım konusunda bilgi sahibi olmak harika bir başlangıç ama bir grafik tasarımcının diğer doğal özelliklerine sahip misiniz? “Grafik Tasarımcı Olmalı mıyım? İlk Önce Sormanız Gereken 6 Soru.”


Grafik Tasarım Duygusal Tasarımdır

Dijital çağda çalışmak, etkileşimli yazılımlarla tasarlamanız gerektiği anlamına gelse de, grafik tasarım hala asırlık ilkeler etrafında dönüyor. Kullanıcılara ilk bakışta doğru akoru vurmanız çok önemlidir – bu nedenle grafik tasarımın duygusal tasarımla uyumu. O halde bir grafik tasarımcı olarak, renk teorisi ve doğru renk şeması seçiminin ne kadar hayati olduğu konusunda sağlam bir anlayışa sahip olmalısınız. Renk seçimleri yalnızca kuruluşu (ör. mavi takım elbise bankacılığı) değil, aynı zamanda kullanıcıların beklentilerini de (ör. uyarılar için kırmızı; bildirimlerin devam etmesi için yeşil) yansıtmalıdır. Öğelerin tonla nasıl eşleştiğini göz önünde bulundurarak tasarlamalısınız (örneğin, heyecan veya mutluluk için sans-serif yazı tipleri). Ayrıca, genel etki için tasarım yapmanız ve örneğin bir açılış sayfasından harekete geçirici mesaja yönlendirirken, kullanıcıların duygularını nasıl şekillendirdiğinize dikkat etmeniz gerekir. Genellikle, grafik tasarımcılar daha küçük ekranlar için hareket tasarımına dahil olurlar. Çalışmalarının estetiğinin kullanıcılarının beklentilerine nasıl uyduğunu dikkatle izleyecekler. Kullanıcıların ihtiyaçlarını ve zihniyetlerini öngörerek tasarımlarının kullanılabilirliğini akıcı ve kusursuz bir deneyimde geliştirebilirler. Kullanıcı psikolojisini göz önünde bulundurarak, özellikle bazı ağır grafik tasarım konularına, yani şunlara odaklanmak önemlidir:

  • Simetri ve Denge (simetri türleri dahil)
  • Akış
  • Tekrarlama
  • Desen
  • Altın Oran (yani 1:1.618 oranları)
  • Üçler Kuralı (yani, kullanıcıların gözlerinin iyi düzeni nasıl tanıdığı)
  • Tipografi (yazı tipi seçiminden başlık ağırlığına kadar her şeyi kapsar)
  • Kitle Kültürü (renk kullanımıyla ilgili olarak – örneğin uyarı olarak kırmızı veya bazı Doğu kültürlerinde iyi şans işareti – ve okuma şekli: örneğin Batı kültürlerinde soldan sağa)


Kurumsal kimlik grafik tasarımı ile oluşturun

Marka, bir işletme veya kuruluş ile hedef kitlesi arasındaki ilişkidir. Marka kimliği, kuruluşun kişiliğini, tonunu ve özünü, ayrıca anılarını, duygularını ve deneyimlerini nasıl ilettiğidir. Görsel kimlik grafik tasarımı tam olarak şudur: bir markanın yüzü olarak hareket eden ve bu soyut nitelikleri görüntüler, şekiller ve renkler aracılığıyla iletmek için hareket eden marka kimliğinin görsel unsurları.

Görsel kimlik grafik tasarımında uzmanlaşan tasarımcılar, bir markanın kişiliğini temsil eden logolar, tipografi, renk paletleri ve görüntü kitaplıkları gibi varlıklar oluşturmak için marka paydaşlarıyla işbirliği yapar. Standart kartvizitlere ve kurumsal sabit kartlara ek olarak, tasarımcılar genellikle en iyi uygulamaları tanımlayan ve çeşitli ortamlarda uygulanan görsel markalama örnekleri sağlayan bir dizi görsel marka yönergesi (stil kılavuzları) geliştirir. Bu yönergeler, gelecekteki uygulamalar boyunca marka tutarlılığının sağlanmasına yardımcı olur.

Görsel kimlik tasarımı, en yaygın tasarım türlerinden biridir. Görsel kimlik grafik tasarımcıları, tüm görsel medyaya uygun tasarım öğeleri oluşturmak için her türlü grafik tasarımın genel bilgisine sahip olmalıdır. Ayrıca mükemmel iletişime, kavramsal ve yaratıcı becerilere ve endüstrileri, organizasyonları, trendleri ve rakipleri araştırma tutkusuna ihtiyaçları vardır.


Pazarlama ve reklam grafik tasarımı ile

Çoğu insan grafik tasarımı düşündüğünde, pazarlama ve reklamcılık için oluşturulmuş tasarımları düşünür.

Şirketler, hedef kitlelerinin karar verme sürecinden faydalanmak için başarılı pazarlama çabalarına bağlıdır. Harika pazarlama, insanları bir ürün, hizmet veya marka hakkında sahip oldukları istek, ihtiyaç, farkındalık ve memnuniyete dayalı olarak meşgul eder. İnsanlar görsel içeriği her zaman daha çekici bulacağından, grafik tasarım kuruluşların daha etkili tanıtım yapmasına ve iletişim kurmasına yardımcı olur.

Pazarlama tasarımcıları, pazarlama stratejileri için varlıklar oluşturmak üzere şirket sahipleri, müdürler, yöneticiler veya pazarlama uzmanlarıyla birlikte çalışır. Tek başlarına veya kurum içi veya yaratıcı bir ekibin parçası olarak çalışabilirler. Tasarımcılar belirli bir medya türünde (örneğin araç kaplamaları veya dergi reklamları) uzmanlaşabilir veya basılı, dijital ve daha fazlası için geniş bir ürün yelpazesi oluşturabilir. Geleneksel olarak baskı merkezli olsa da, bu tasarım türü, özellikle içerik pazarlaması ve dijital reklamcılıkta kullanım için daha fazla dijital varlık içerecek şekilde büyümüştür.


Pazarlama grafik tasarımı örnekleri

  • Kartpostallar ve el ilanları
  • Dergi ve gazete ilanları
  • Afişler, afişler ve reklam panoları
    bilgi grafikleri
  • Broşürler (basılı ve dijital)
  • Araç kaplamaları
  • Tabela ve ticaret gösterileri
  • E-posta pazarlama şablonları
  • PowerPoint sunumları
  • Menüler
  • Sosyal medya reklamları, afişler ve grafikler
  • Banner ve yeniden hedefleme reklamları
  • Web siteleri ve bloglar için resimler


Bilgisayar Kursu Fiyatları Ankara

Tel : (0312) 419 26 08
Cep : 0534 513 16 40
Email : info@bbkagp.com
Instagram : @bbkagp